About us

History

Baczewski Restauracja is dedicated to the Baczewski family - famous patrons and public figures of Lviv, who lived in Lviv from the end of the 18th century until the first half of the 20th century. They were the founders of one of the world's first horilka factories in 1782, and exported it from Lviv all over the world.

When creating , we were inspired by the surroundings and history of "Merry Lviv" - those times when it was the capital of theaters, cabarets, festivals and a harbor for the entertainment of the aristocracy from the entire Austro-Hungarian Empire.

У 2019 році другий заклад Ресторації Бачевських розпочав свою роботу у Варшаві – на алеї Яна Крістіана Шуха, поряд з українським посольством. У меню другої Ресторації щеф-кухар Дмитро Бабак поєднав смаки польської та галицької кухні з українською, італійською, французькою та азійською кухнею.

Cuisine

The cuisine at Baczewski Restauracja is a mixture of tastes and culinary traditions of different ethnic groups that inhabited Galicia - Ukrainians, Poles, Jews, Armenians and the influence of the Austro-Hungarian Empire, which created the Galician gastronomic phenomenon - colorful cuisine with original dishes that You can try only in Lviv.

Гастрономія в ресторації – це нова галицька кухня: уже традиційні галицькі рецепти у сучасних авторських інтерпретаціях. В меню опрацьовані шеф-кухарем Олександром Чернишенко варіації галицьких, австрійських, литовських, польських та єврейських рецептів за старовинними переписами.

Here you can taste Halasle soup, Lviv-style gefilte fish, Zhurek according to Pani Stefa's recipe, Chicken necks with cymes, Lviv cheesecake, and of course - branded liqueurs and infusions - the restaurant has more than a hundred original recipes. The restaurant has its own liqueur master - Yuriy Pidvirny - who works on ancient recipes for liqueurs and infusions, creating new unique tastes.

Atmosphere 

Today, the Baczewski restaurant has three floors with different halls, the main of which is a greenhouse surrounded by greenery and singing canaries. The restaurant regularly hosts lunches and dinners accompanied by harp, cello or piano, as well as gastronomic and intellectual events.

Особливим дійством в ресторації Бачевських є сніданок. Вже зранку тут на гостей чекає безлімітний шведський стіл за фіксованою ціною наповнений наїдками, десертами, фруктами, та напоями. Тут, людей пригостять ігристим вином або ж келішком горілки на сніданок.

Bar

The author's cocktail menu was developed by the restaurant's brand bartender Ivan Zelyk - it is the result of a combination of recipes from local alcohol and classics of world bar culture. Special attention is paid here to home-made infusions and liqueurs, which are included in the original cocktails.

Shop

In the restaurant You will find a shop with a large collection of horilka, infusions, and liqueurs from J.A. Baczewski - the company of the Baczewski family. Here You can also purchase farm products from local producers: cheeses, pickles or marinades. And handmade souvenirs will not leave anyone indifferent.

Baczewski Restauracja is a large team of people who work diligently to realize Your cultural and gastronomic wishes. 

Bon appétit!